Naša recenzia na parfém Baccarat Rouge 540 a niekoľko dôvodov, prečo ho tak milujeme ❤️

Naša recenzia na Unisex parfém Baccarat Rouge 540 

Existuje len niekoľko vôní, z ktorých sa rokmi stávajú ikony. Napríklad taký Chanel No. 1, CK One či Mugler Angel pozná snáď každý, kto sa aspoň trochu zaujíma o svet parfémov. V posledných rokoch sa medzi tieto ikony zaradil aj parfém Baccarat Rouge 540. Odborníkmi, ale aj širokou verejnosťou, je považovaný za jeden z najlepších parfémov, aké boli kedy vyrobené. Hovorí sa o ňom ako o „vôni komplimentov“, ktorú vám všetci pochvália a zamilujú si ju. Keďže Alternatívu tohto unikátneho parfému nájdete aj u nás, na LuxParfem.sk radi vám ho teraz predstavíme bližšie. Čím si tento parfum získal toľko ovácií?
Parfém, s ktorým vždy budete dostávať komplimenty
 

Vôňu Baccarat Rouge 540

vytvoril francúzsky parfumér Maison Francis Kurkdjian pri príležitosti 250. výročia založenia spoločnosti Baccarat – luxusného francúzskeho výrobcu krištáľu. Pri tvorbe vône sa nechal inšpirovať krásou krištáľu a poetikou jeho výrobného procesu.
V pôvodnom náklade vyšlo na trh len pár desiatok flakónov. Až po skvelých ohlasoch sa M.F. Kurkdjian rozhodol zaradil vôňu do svojej stálej ponuky. Patrí preto medzi tzv. niche parfémy – teda parfémy, ktoré nie sú prvotne vyrábané ako komerčné. Na ich výrobu sa používajú tie najvyberanejšie suroviny a sú vhodné pre náročných zákazníkov.
Vďaka čomu je tento parfém tak ospevovaný? Z nášho pohľadu sú to 3 základné vlastnosti: dlhá trvácnosť, intenzita a vynikajúca kombinácia aróm. Spojenie ingrediencií pôsobí naozaj lákavo, sofistikovane a komfortne. Vždy zanechá príjemný dojem, no a práve to je ten dôvod, vďaka ktorému s týmto parfémom zožnete úspech, vyčaríte úsmev a dostanete kompliment.
Ako si čo najlepšie predstaviť vôňu parfému Baccarat Rouge 540?
Baccarat Rouge 540 zaraďujeme do kvetinovo-orientálnej rodiny parfémov. Táto romanticky pôsobiaca vôňa sa otvára éterickými tónmi jazmínu a šafranu. Postupne naberá mäkkosť a prechádza do drevitej zmesi ambrového akordu a cédra. Zmes sa vlieva do príjemného základu parfému – minerálnej živice a čerstvo narezaného cédra.
Celá zmes vyberaných aróm je pomerne dlhotrvajúca a má vynikajúcu intenzitu. Pomaličky uvoľňuje akúsi poetiku, ktorá nositeľovi vône pridáva na grácii. Ostáva s ním verne po celý deň a ohuruje každého navôkol.
 
 
 

Prečo Baccarat Rouge 540 milujeme?

 
Vôňa len tak ľahko nevyprchá. Na pokožke sa drží niekoľko hodín. Ráno vám stačí pár strekov na pulzné body a po celý deň ju ucíti každý, kto okolo vás prejde.
Je skutočne intenzívna. Má vynikajúcu siláž (francúzske slovo používané v parfumérstve, ktoré v podstate vyjadruje čuchovú stopu vône). V praxi to teda znamená, že parfém po použití vonia intenzívne a nádherne.
Aj keď ide o vôňu, ktorá vždy pritiahne pozornosť okolia, vôbec nepôsobí agresívne. Práve naopak – je pozitívna, energická a príjemne príťažlivá.
Je lákavá a univerzálna. Nie je ani príliš sladká, ani príliš tmavá, ani príliš svieža – je jednoducho „taká akurát“. Páči sa naozaj širokej skupine ľudí.
Množstvo ľudí neprikladá parfému až takú dôležitosť. Psychológia vôní to však vidí inak. Práve podľa vášho vzhľadu, oblečenia a tiež vône si o vás ľudia vedia vytvoriť názor ešte skôr, ako vyslovíte prvú vetu. Chcete pôsobiť sviežo a energicky? Siahnite po ľahkej citrusovej vôni. Alebo chcete do bežného dňa vniesť kúsok romantiky? Použite ráno sladší a hrejivejší parfém.
Ako budete voňať po použití kópie Baccarat Rouge 540? Bude z vás sálať pozitívna energia, s miernym nádychom romantiky, luxusu a jedinečnosti. Na ľudí budete pôsobiť príjemne, vrúcne, ale zároveň príťažlivo a mierne tajomne. Nezabúdajte, že okrem vášho okolia budete vôňu cítiť predovšetkým vy sami. To, aký parfém si ráno vyberiete, teda môže do veľkej miery ovplyvniť vašu náladu i vystupovanie.
Nie ste si istý, či je unisex parfém vhodný aj pre vás? Presvedčíme vás o opaku
Baccarat Rouge 540 patrí medzi unisex parfémy. Kým niekto si môže myslieť, že ide o jeho nevýhodu, v skutočnosti je to naopak. Unisex parfémy obsahujú len neutrálne arómy, ktoré nepôsobia ani príliš žensky ani príliš mužsky – pohybujú sa jednoducho niekde v strede. Sú vytvorené veľmi čisto, takže do nich nie je umelo vnášaná ani prehnaná nežnosť, ani okázalá mužnosť. S takýmto parfémom sa vám teda nestane, že by sa opačnému pohlaviu nepáčil – lebo by bol napríklad príliš sladký a nežný, alebo naopak, bol by až neznesiteľne maskulínny.
 

Kde kúpiť parfum Baccarat?

 
Vybrať si originál alebo Alternatívnu?Čo sa vám oplatí viac? Originálny flakón Baccarat Rouge 540 stojí momentálne* od 360€ za 70 ml.** Keďže ho stačí denne použiť málo, vydrží vám skutočne dlho. Aj napriek dobrému pomeru veľkosť – výdrž však môže byť pre mnohých ľudí táto cena až neprimerane vysoká.
Ak patríte medzi nich, je tu pre vás naš 401Lux Parfém Baccarat Rouge 540 Alternatívna.Vonia takmer totožne ako originál. Obsahuje rovnaké ingrediencie a má výnimočne dlhú výdrž aj intenzitu. Dostanete ju u nás v balení 3ml 30ml 50 ml 100ml a skutočne nízkej cene. Pokiaľ si nie ste istý, či vám parfém bude sedieť, na začiatok si môžete objednať malú vzorku. Podľa nášho názoru je však toto vôňa tak skvelá a príjemná, že je veľmi nepravdepodobné, aby sa vám nepáčila.
BACCARAT ROUGE 540
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz