NAJODOLNEJŠIE PARFUMY PRE ŽENY - REBRÍČEK NAJODOLNEJŠÍCH VÔNÍ PRE ŽENY

 NAJODOLNEJŠIE PARFUMY PRE ŽENY

Pri opise parfumov sú najbežnejšie rôzne vonné tóny, ktoré sú súčasťou ich zloženia. Môžu byť napríklad sladké, suché, jarné a letné, alebo na chladnejšie dni sušienka, vanilka, s výrazným akcentom pižma či vody atď. Dôležitá je však aj intenzita a trvácnosť vôní. Preto sa pri výbere parfumov, ktoré nás budú sprevádzať ešte dlho, oplatí objaviť a lepšie spoznať, čo určuje ich výraznosť. Nezabúdajme ani na ekonomiku a našu peňaženku – odolnejšie parfumy nám vydržia dlhšie!

Tri základné tóny nachádzajúce sa v parfumoch

Čuchová architektúra parfumu je trojprvková, v podstate trojstupňová. Prvou vnímateľnou vôňou sú vrchné tóny, niekedy pozostávajúce z ovocných akordov, ktoré dodávajú prvej z vôní ľahkosť a sviežosť. Táto vôňa nás často podnieti, alebo nie, k rozhodnutiu o kúpe.

Asi po štvrťhodine po nanesení parfumu na pokožku sa objavia srdcové tóny. Sprevádzať nás budú asi dve hodiny. Arómy uzamknuté v srdci sú akýmsi mostom medzi hlavou a hĺbkou, alebo základňou, ktorá sa objaví na konci. Sú to základné tóny, ktoré s nami zostanú dlhšie a ja budem posledné, ktoré bude cítiť po niekoľkých či niekoľkých hodinách a niekedy aj po niekoľkých dňoch od nanesenia vône na pokožku. Práve ona dáva ženským parfumom charakter a trvácnosť.

Aké sú stupnice sily parfumérskych produktov?

Najsilnejším parfumérskym produktom je parfum (parfum) alebo parfumérske extrakty. Na trhu sa však vyskytujú len zriedka. Obsahujú asi 30-40 percent. vonné oleje, rozpustené v 90-95 percentách. alkohol.

No silné dámske parfumy budú aj parfumované vody (eau de parfum), v ktorých nájdeme 10-15 percent. esenciálne oleje, rozpustené v 90 percentách. alkohol.

Toaletná voda, teda asi 5-10%, ktorá sa nachádza v 60-80% olejov, bude z hľadiska obsahu olejov o niečo slabšia. alkoholový roztok.

O niečo jemnejšie, no vďaka výrazným zložkám základu aj dlhotrvajúce, sú značkové kolínske vody (eau de cologne), s 3-5 percentami. vonné oleje plus 70-80 percent. alkohol.

Najchúlostivejšie sú osviežujúce vody (eau frache), obsahujú asi 1-3% éterických olejov. Koncentrácia alkoholu je podobná ako v kolínskych, okolo 70-80%. alkohol

Aké sú perzistentné dámske parfumy s chvostom?

Takzvaný „parfum s chvostom“ je hovorový výraz pre najsilnejší a zároveň najtvrdší dámsky parfém. Nemožno ich necítiť v človeku, ktorý ich používa, a dokonca ani v jeho blízkosti. Ba čo viac, zanechávajú trvalú, voňavú stopu – na pokožke, na oblečení, na šperkoch, na predmetoch, s ktorými prišli do kontaktu. Sú zapamätateľné, inšpirujúce, provokujúce, je ťažké na nich nemyslieť.

Úloha afrodiziaka v parfumoch

História vonných afrodiziak je pomerne dlhá a pestrá. Odhliadnuc od všemožných individuálnych názorov v tomto smere, jedno je isté – afrodiziakálne látky existujú a môžu pôsobiť na ľudské erotogénne zóny.

Medzi zložkami tohto typu, prirodzene prítomnými v dámskych parfumoch, sú okrem iného odvodené z pižma - biele pižmo, orientálne santalové drevo, zvodná a sladká vanilka, jazmín - rastlinného pôvodu, ale aromaticky podobný pižmu, agáve, nazývaná tuberóza, s dosť silnými a charakteristickými akordmi, a škorica a zázvor zvyšujúce libido, ktoré dokážu zahriať zmysly, dušu a srdce.

Top, rebríček silných parfumov pre ženy

Rôzne typy rebríčkov, vyhlásení, zoznamov sú veľmi užitočné pri objednávaní trhu s parfumami. Vďaka nim si ľahšie vytvoríte názor na konkrétnu skupinu vôní.

Nižšie sú uvedené parfémy, ktoré možno nepochybne označiť za dlhotrvajúce vône pre ženy:

Chanel Coco Mademoiselle

Parfumovaná voda s chypre-kvetinovými akcentmi, absolútna klasika vo svete parfumov. Skvele sa bude hodiť elegantnej, subtílnej a zmyselnej žene, ktorej črty umne zvýrazní. Medzi ingredienciami Coco Mademoiselle nájdeme arómy ako pomarančový kvet, bergamot, šťavnatá mandarínka, ruža, afrodiziakálny jazmín a biele pižmo, mimóza, ylang-ylang, pačuli, fazuľa tonka, vanilka, vetiver a opoponax.

 Black ópium Yves Saint Laurent

Neuveriteľne výrazná a svojou hĺbkou takmer ohromujúca, parfumovaná voda priamo od svetového lídra v oblasti luxusného tovaru. Poteší ozvenami ďalekého Orientu, zmiešanými so sladkými kvetmi a osviežujúcimi citrusmi. Ide o jednu z mladších vôní, pretože debutovala až v roku 2021, no nepochybne išlo o najúspešnejší debut. V čierno-sivej fľaši imitujúcej mramor nájdeme pomarančový kvet, jazmín, bielu pivóniu, kávu, kakao a pačuli,

Black orchidea Tom Ford

Orientálno-kvetinový parfém Tom Ford Black Orchid, parfumovaná voda, ktorá rozhodne osloví dámy, ktoré sa nehanbia oslniť trochou vyváženého luxusu. Táto vôňa debutovala na náročnom parfumérskom trhu pred takmer dvadsiatimi rokmi a stále sa tam veľmi dobre darí. Čierny majestátny sokol zdobený prvkami zlata v sebe ukrýva jemné arómy santalového dreva, vanilky, hľuzoviek, ylang-ylang, sviežeho bergamotu, čiernych ríbezlí, orchidey, ale aj kvetinové a ovocné akordy.

Chanel č.5

Absolútnu, svetovú klasiku v podobe Chanel No.5 netreba predstavovať. Táto Eau de Parfum má viac ako sto rokov! A len tento fakt dokazuje, že ide o nevídaný fenomén všetkých čias v celosvetovom meradle. Kvetinovo-aldehydový charakter vyzdvihujú arómy ako bergamot, citrón, neroli, jazmín, ruža, konvalinka, ambra, santalové drevo, vetiver a bourbonská vanilka.

Creed Aventus

Je to chypre-ovocná Eau de Parfum. Bude ideálny pre ženy, ktoré sú radostné, odvážne a chcú oslavovať každý deň. Fľaša je naplnená pozitívnou silou, ktorá svojmu užívateľovi vyčarí úsmev a vzbudí ďalšie vrstvy fantázie. Je to možné vďaka zložkám ako ružové korenie, pačuli, zelené jablko, fialka, bergamot, citrón, ylang-ylang, ambra, broskyňa, orgován a čierne ríbezle.

Chanel Gabrielle

Ide o tretiu Eau de Parfum zo stajne parfumov Chanel. Tentoraz so sladkou kvetinovou vôňou, no s výrazným, ovocným pazúrom. Osloví dámy, ktoré ocenia dobrý štýl, eleganciu a slušné správanie. Gabrielle obsahuje mandarínku, grapefruit, čierne ríbezle, pomarančový kvet, jazmín, ylang-ylang, tuberózu, konvalinku, hrušku, ružové korenie, kašmír, pižmo, kosatec a orientálne santalové drevo.

Dior J'adore

Je to kvetinovo-ovocná Eau de Parfum s jasným posolstvom lásky. Dôležité je, že táto vôňa je založená len na troch vôňach. Vďaka tomu je kompozične veľmi ucelený a jednotný. A tými sú extrakt z ylang-ylang obsiahnutý vo vrchných tónoch, damašská ruža a jazmín sambac, ukrytý v tónoch srdca a opäť ylang-ylang, ale v trochu inej verzii, pretože je súčasťou dlhotrvajúceho základu týchto parfumov.

Yves Saint Laurent Libre

Ako už názov napovedá, ide o Eau de Parfum, ktorá zdôrazňuje pocit slobody, ľahkosti a bezstarostnosti. Určite padne do oka mladším dámam, ktoré chcú dynamicky a intenzívne prežívať životné skúsenosti. Libre sú predovšetkým neuveriteľne energetické extrakty, ako je pomarančovník, pettigrainový olej, levanduľa, mandarínka, čierne ríbezle, jazmín, ambra, céder, pižmo a vanilka.

Čo si teda vybrať?

Ako môžete vidieť vo vyššie uvedenom zozname, výber originálnych, najodolnejších dámskych vôní je pomerne veľký. Reprezentujú ho svetovo uznávané značky, vďaka čomu si môžeme byť istí, že akýkoľvek výber urobíme, bude presný z hľadiska bezpečnosti a kvality použitého produktu. A akú vôňu si vybrať? Záleží na našich individuálnych preferenciách.

parfemy

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz