Najlepšie dámske vône na leto 2023, TOP 10 legendárnych!

Najlepšie dámske vône na leto 2023, TOP 10 legendárnych!

Parfum je považovaný za nemenej dôležitý ženský atribút ako oblečenie, obuv a doplnky. Preto sa pri výbere parfumu berie do úvahy veľa kritérií a tento proces často zaberie veľa času.

V lete chcete do svojho života vniesť najmä nové žiarivé farby a obklopiť sa atmosférou ľahkosti a hravosti. Mnohí parfuméri, ktorí to vedia, vydávajú svoje dlho očakávané novinky tesne pred letom.

Pre horúce obdobie si treba vybrať ten správny dámsky parfém s dlhou výdržou. Pod vplyvom slnečného žiarenia totiž môžu sklamať aj originálne parfumy. Ak zvolíte nesprávny typ vône, môžete nadobudnúť dojem, že ste ich zneužili. Aby ste tomu zabránili, uprednostňujte ľahké, nevtieravé a osviežujúce arómy: bylinkové, kvetinové, vodné, svieže, citrusové a ovocné. Na letné obdobie sú vhodné aj klasické chyprové parfémy s dubovými akordmi. Mali by sa zvoliť len možnosti, ktoré nie sú príliš intenzívne.

10 najlepších dámskych vôní 

  1. Dior Miss Dior Rose N`Roses Roller Pear je jemná kvetinová kytica zahaľujúca ružový obláčik. Zdôraznite romantiku a ženskosť.
  2. Lanvin A girl in Capri je slnečná vôňa s kvetinovými a iskrivými citrusovými tónmi, ktorá vás ponorí do večného bezstarostného leta.
  3. Carolina Herrera Very Good Girl s exotickými a odvážnymi nádychmi liči. Neuveriteľný šarm a odolnosť.
  4. Dolce & Gabbana Light Blue Forever je šťavnatá a ženská kompozícia s príjemnými tónmi jablka, citrónu a pomarančového kvetu a je to dámsky parfém s dlhou výdržou.
  5. Kenzo Flower By Kenzo je fantasy maková vôňa, ktorá v prírode nemá žiadnu vôňu. Špeciálna kombinácia kvetinového buketu, vanilky, pižma, ruže a mandarínok.
  6. Narciso Rodriguez Musc Noir For Her slivka, pižmo, biely céder a ruža. Spojenie elegancie a vášne. 
  7. Mancera Aqua Wood drevito-citrusová vôňa s opojnými tónmi hrušky, pačuli, zázvoru, pižma a tureckej ruže. Skvelá voľba na leto pre mužov aj ženy. 
  8. Antonio Banderas Queen Of Seduction vodná sviežosť v dokonalej rovnováhe s kvetinovým buketom a šťavnatými malinovými a grapefruitovými akordmi. 
  9. Dior J'adore Infinissime jazmín, ylang-ylang a ruža. Príjemný parfém  pre milovníčky kvetinových ženských vôní.
  10. Calvin Klein Eternity For Women Eau Fresh je vzduchovo -kvetinová  kompozícia s hruškovými, drevitými a bylinnými odtieňmi. 

Letné najlepšie parfumy pre ženy, vyberajte si podľa ich tónov:

  • Citrusové tóny: bergamot, citrón, mandarínka, petitgrain, limetka - vdýchnite chladivú, povzbudzujúcu vôňu.
  • Kvetinové tóny: gardénia, neroli, jazmín a ruža vás prenesú do atmosféry tropického kvetinového ostrova.
  • Ovocné a bobuľové tóny: figa, hruška, čerešňa, broskyňa, malina - dodávajú kompozícii hravé potešenie a vytvárajú ľahkú a  bezstarostnú náladu.
  • Vodné  a zelené tóny: vetiver kombinovaný s citrusmi, zeleným a čiernym čajom, mätou - vhodné pre milovníkov sviežich vôní bez kvetinového okraja.​

    Pri výbere parfumu berte do úvahy klimatické podmienky, v ktorých sa nachádzate

    • Vo vlhkom subtropickom podnebí môžu orientálne kvetinové arómy potešiť luxusnou arómou a orientálne základné tóny sa nenápadne ľahko odhalia. Ale vodné kompozície môžu vás sklamať, pretože sa okamžite vyparujú.
    • Vône s citrusovými tónmi sú najobľúbenejšie a najlepšie parfumy v lete, pretože prebúdzajú slnečnú a hravú náladu. Nikdy nezlyhajú a stanú sa relevantnými v akomkoľvek prostredí. 
    • Svieže drevité arómy so zelenými akordmi sú vhodné do suchého horúceho podnebia a počas horúčav osviežia chladným vánkom. 
    • damske vône
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz