NAJLEPŠIE PÁNSKE PARFUMY - BESTSELLERY ROKU 2022

 NAJLEPŠIE PÁNSKE PARFUMY - BESTSELLERY ROKU 2022

Neexistuje žiadna všeobecne použiteľná norma, ako napríklad norma Sevres z 19. storočia, ktorá by definovala, ktoré parfumy sú dobré, lepšie alebo dokonca najlepšie. O danej vôni však existuje množstvo vlastností či informácií, vďaka ktorým môže byť podrobená určitej klasifikácii či hodnoteniu. Keďže je to však dosť namáhavá práca, oplatí sa podporovať rôzne druhy odborných rebríčkov, ktoré zverejňujú obchody so značkovými a originálnymi parfémami.

Údaje, ktoré nám pomôžu priblížiť potenciál daného parfumu, vrátane značky, ktorá ho uviedla na trh, roku debutu, parfuméra alebo interpretov, ktorí ho vytvorili, sila vôní vyjadrená koncentráciou éterických látok, dokonalé vyvážené zloženie ingrediencií, obsah afrodiziakálnych látok, módne trendy, či aké sú najpredávanejšie pánske parfumy?

Najžiadanejšie značky - top top pánskych parfumov

Ak vezmeme do úvahy všetky vyššie uvedené kritériá, môžeme byť v pokušení označiť najlepšie parfumy pre mužov v danej sezóne alebo predpovedať hity vôní na rok 2022.

Voľba však bude vykonaná spomedzi tých najvýraznejších, originálnych, značkových značiek, ktoré sa tešia dlhoročnej autorite. Niektoré fungujú už desiatky rokov a väčšinou pochádzajú z exkluzívneho módneho či galantérneho priemyslu a niekedy aj z automobilového priemyslu, iné vznikli aj pred niekoľkými stovkami rokov a od začiatku fungovali ako parfumérska značka.

Medzi svetových lídrov patria výrobcovia ako Chanel, Yves Saint Laurent, Lancome, Givenchy, Giorgio Armani, Hugo Boss, Hermes, Lacoste, Emporio Armani, Prada, Paco Rabanne, Jean-Paul-Gaultier, Dolce & Gabbana, Carolina Herrera, Montblanc, Mercedes-Benz, Viktor & Rolf, Abercrombie & Fitch, Calvin Klein, Christian Dior, Chloe, Versace.

Poprední parfuméri

Slávny, najkrajší pánsky parfém je umeleckým dielom a dokonalým parfumérskym remeslom, ktoré po stáročia rozvíjali parfuméri. Toto povolanie sa často prenáša z otca na syna alebo dcéru alebo na učeníkov a je to tak nepretržite po celé generácie.

Medzi uznávané mená v parfumérskom priemysle patria takí tvorcovia, žijúci alebo mŕtvi, ako Jacques Cavallier, Michela Girarda, Jean Patou, Lorenzo Villoresi, Thierry Wasser, Edmond Roudnitska, Dominique Ropion, Jacques Polge, Alberto Morillas, Pierre-Francois Pascal Guerlain, Franço , Francis Camail, Michel Almairac a Ernest Beaux.

Záleží na sile parfumu?

Bez ohľadu na to, či hovoríme o trendoch roku 2022 alebo 1922, sila parfumu zostáva nadčasová, jeho kľúčová zložka. Okrem iného robí pánske vône vnímateľnými, výraznými a dlhotrvajúcimi.

Najsilnejšie chute sú parfumové extrakty (Extrait de Parfum). Koncentrácia vonných olejov v nich obsiahnutých môže byť až 40-60%. Parfumy sú ďalšie z hľadiska sily (Parfum). V tomto prípade koncentrácie oscilujú okolo 10-30%.

Ďalej tu máme dve najobľúbenejšie a najpredávanejšie kategórie vôní. Ide o parfumované vody (Eau de Parfum), s obsahom 8-15 percent. extrakty a toaletné vody s obsahom 4-15 percent. éterické.

Záver ceny uzatvárajú kolínske vody (Eau de Cologne) a osviežujúce vody (Eau Fraîche). Prvých je len 2-5 percent. koncentrácie oleja. Osviežujúce vody ich majú ešte menej, pretože 1-3 percentá. moc. To neznamená, že tieto kategórie parfumov treba podceňovať. Sú jednoducho ideálne na príležitosti, keď vôňa nie je hlavným zameraním a mala by byť len jemným pozadím.

Celá pravda o afrodiziakách v parfumoch

Status parfumového bestselleru možno dosiahnuť aj vďaka starostlivo vybraným látkam, ktoré pôsobia ako aromatické afrodiziaká. Tieto látky spôsobujú, že pri kontakte s nimi dochádza k stimulácii ľudských erotogénnych zón, ako keby boli v kontakte s feromónmi. Zvyšuje sa telesná teplota, srdce začína biť čoraz rýchlejšie a predstavivosť občas vsugeruje strapaté myšlienky.

Medzi prípravky, ktoré sú bežne uznávané ako účinné afrodiziaká, patria okrem iného škorica, biele pižmo, tuberóza či iné - agáve, orientálne santalové drevo, zázvor, jazmín a vanilka.

Top - najlepšie pánske parfémy AD 2022

Nižšie uvedený rebríček obsahuje odporúčania originálnych a značkových pánskych vôní, ktoré budú hitom na trhu parfumov v roku 2022. Poďme sa teda stretnúť s tými najlepšími z najlepších:

Paco Rabanne Phantom

Ide o ďalšiu pánsku vôňu pre rok 2022, ktorá má nevšedné balenie s úžasnými funkciami. No fľaša je štylizovaná ako robot, ktorý sa navyše dá prepojiť so smartfónom. Dokonalý parfém pre mužov, ktorí ocenia nielen krásnu vôňu, ale aj originálne pánske vychytávky. Vo vnútri robota sú tóny ako jablko, zemité tóny, pačuli, levanduľa, dym, citrónová kôra, vanilka a vetiver.

Jean Paul Gaultier Škandál Pour Homme

Toto je skutočne kráľovská toaletná voda so skutočne kráľovským flakónom zakončeným úžasnou korunou. Osloví pánov, ktorí majú radi luxus a eleganciu. Jeho orientálno-drevitá vôňa pochádza z ingrediencií ako šalvia, mandarínka, fazuľa tonka, karamel a vetiver.

Suma sumárum – akú vôňu si vybrať v roku 2022?

Pokiaľ ide o najlepšie pánske parfumy v roku 2022, vďaka vyššie uvedenému rebríčku by ich výber z hľadiska individuálnych očakávaní a preferencií nemal byť príliš problematický. Navrhujeme overené, svetové hity a vďaka popisu vonných látok v nich obsiahnutých ľahko nájdeme to, čo je nášmu srdcu a charakteru blízke.

panske parfemy

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz